KNF Examen 2022

Ook dit jaar hebben we een KNF nascholingsexamen samengesteld waarin verschillende facetten van de klinische neurofysiologie aan bod komen. Het examen wordt vanaf vrijdag 18 november gedurende twee weken opengesteld en is dan te bereiken via volgende link: http://nvn.remindotoets.nl.

Remindotoets
Om het examen te kunnen maken, dient u over een account van het online platform Remindotoets te beschikken. Vanwege de privacy wetgeving (AVG) konden wij dit account niet zonder uw toestemming aanvragen. Tot 14 november had u de mogelijkheid zich hiervoor aan te melden. In dat geval ontvangt u voor 18 november de inloggegevens voor Remindotoets. Het aanvragen van een account is momenteel niet meer mogelijk.

Bent u ook NVN lid? Dan hebt u al een account, dit kunt u ook gebruiken voor het KNF examen. De bijbehorende inloggegevens zijn via de NVN al eerder verstrekt met als afzender no-reply@remindtoets.nl. Deze gegevens had u namelijk vanaf 2021 ook nodig om de Neurologentoets of AIOStoets te maken. Als u het wachtwoord niet meer weet, dan kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen door het opgeven van uw gebruikersnaam op http://nvn.remindotoets.nl. De gebruikersnaam kunt u niet opvragen via deze website en is helaas niet uniform aangemaakt. In de meeste gevallen is de gebruikersnaam ‘voornaamachternaam’ of ‘voornaam_achternaam’, tussenvoegsels zijn ook uitgeschreven en al dan niet gescheiden met een underscore (_). Stuur als deze opties niet werken een e-mail naar knfexamen@nvknf.nl, dan zullen wij navraag doen voor u.

Bronnen
Een deel van de vragen is gebaseerd op de workshops van de KNF Dagen van dit jaar. De syllabus is voor leden beschikbaar op de website van de NVKNF. Andere artikelen om eventueel tevoren te bestuderen:

  • Localisation in focal epilepsy: a practical guide. Chowdhury FA et al. Pract Neurol 2021;21:481-491
  • Ultrasound and MR imaging of peripheral nerve tumors: the state of the art. Lefebvre G et al. Skeletal Radiol 2022 Jun 17. doi: 10.1007/s00256-022-04087-5
  • (open-access alternatief: Musculoskeletal ultrasound for peripheral nerve lesions. Kara M et al. Eur J Phys Rehabil Med 2012;46:665-674)

Ook toegang voor niet-leden
Tot dit jaar kon het KNF nascholingsexamen worden gemaakt door iedereen die het pdf formulier wist te bemachtigen. In de nieuwe opzet is deelname alleen mogelijk met een account voor RemindoToets. Bent u geen lid van de NVKNF of NVN maar wilt u het examen wel maken? Er is een beperkt aantal extra accounts beschikbaar. Stuur een e-mail met het verzoek deel te nemen onder vermelding van uw voor- en achternaam naar: knfexamen@nvknf.nl.